Peter Berkefalk
Mobil: 0734 43 03 32

Jag heter Peter och jag började arbeta på AV Provider i august 2017, men jag känner Joakim och Mathias sedan många år. Redan 1997 arbetade jag med Joakim första gången då jag valde att hyra in honom för att sköta bildproduktionen på ett större läkemedelsbolags ”lanseringsmöte” på Hilton i Prag.

Resultat blev strålande vilket ledde till att jag fortsatte arbeta med Joakim i min roll som projekt-ledare på QPC de följande 15 åren. Efter några år kom även Mathias tjänster att behövas då vi började göra möten där det krävdes tolkning och konferensmikrofoner och jag kände att det behövdes någon kunnig och pålitlig ljudtekniker att ha med sig i världen.

Jag har som ni redan förstått arbetat som projektledare för möten och event ganska länge.
Första uppdraget var redan 1994 och var en applikationsutveckling, det första eventen var 1996 och framförallt för läkemedels- och dentalimplantatsindustrin.

Det började med att jag under min sjunde och sista termin på universitetet 1984 träffade några gamla grundskolekompisar som hade startat ett företag som hette Sluta Leta. Företagsidén var att i en databas registrera Säljes/Köpes annonser där säljare och köpare kunde möta varandra, men det var lite tidigt då internet ännu inte riktigt fanns utan Posten skulle vara informationsbäraren med hjälp av kuvert med frimärken.

Nu hade jag fått känna på vad man kan göra med datorer och började hösten 1984 arbeta på ett utvecklingsföretag för datorgrafik som kom från Tekniska Högskolan i Linköping. Jag arbetade som Computer Graphics Designer i nära samarbete med programmerarna som utvecklade programvaran för att skapa grafiska bilder. Här arbetade jag i fyra år då en av våra kunder undrade om jag ville komma till dem och bygga upp deras verksamhet för produktion av presentationsbilder.

Jag flyttade till Göteborg 1988 när jag började arbeta på AB Hässle i Mölndal med att bygga upp en datorgrafikfunktion på den internationella marknadsavdelningen. Jag anlände till företaget under Losec´s lanseringsperiod och vi var under 500 anställda och jag ”kände alla”, åtta år senare när jag lämnade var vi 2500 anställda och det kändes som det börjat en ny avdelningar varje dag.

Under mina första år arbetade jag med datorgrafik och anställde två grafiker som tog över det dagliga arbetet mer och mer när jag började ägna mig åt att föra in den internationella marknadsavdelningen i en datoriserad värld med persondatorer och mot slutet mobiltelefoner. Jag drev även utveckling av vad som då kallades MultiMedia och idag kan liknas vid mobilappar.

1996 kände jag mig färdig med detta och startade företaget QPC Svenska AB tillsammans med min bror. Vi hade, när vi startade bolaget, en vision om att all AV kommer att bli digital varför vi redan från början byggde vår verksamhet på att datorer skulle spela en central roll för att driva utvecklingen framåt. Personligen tycker jag att vi lyckades ganska bra med detta.

Arbetet ledde även till att jag fick möjlighet att resa jorden runt och organisera möten och event vilket gett mig god insikt i olika kulturer och arbetssätt. Mitt rekord var över 120 hotellnätter utomlands under ett år i slutet på 1990-talet, som tur var lugnade det ner sig och brukade ligga på 80-100 nätter. Under dessa 15 år arbetade jag med allt från små topphemliga möten till interaktiva interna marknadsmöten till kongresser med upp till 30 000 besökare där vi varit ansvariga för teknik under symposier och i montrar. Det två största eventen jag ansvarat för tekniskt är Astra Techs World Congress 2008 i Washington och 2012 i Göteborg.